Sydfyenske-Prisen 2016

 

Prisen gik i år til Henrik Schakow, og han fik disse ord med på vejen, af Jens Stephensen, bestyrelsesformand i SFDS's Fond:

 

- Vores samfund er sindrigt skruet sammen!

Vi bliver passet på. En gang i mellem lidt for meget og mange gange også for bøvlet, for det er en stor maskine som passer på os med skoler, kontanthjælp, veje,  kultur, sygdom og sundhed.

Det er et godt system, men med rigtig mange blanketter og behov for styring og kontrol

Når så mindre, men vigtige, nye behov kommer op, så er det ikke mærkeligt at systemet kommer til kort

For det er som sagt en stor maskine, som styres meget højt oppefra, helt oppe i København

 

Men behov og ting der presser sig på kommer som regel nedefra. Og så har vi balladen

Hvad gør man når systemet ikke kan overse, at der er behov for et lokalt hospice og når en lokal kulturperle forfalder.

Eller når man (og det er det vi skal tale om i dag) pludselig har fået en  teknologi forærende, til at redde døende hjerte patienter.

Men man mangler folk til at passe hjertestarterne

 

Svaret er hver gang Ildsjæle

Folk som af egen drift kaster sig ud  i arbejdet med at organisere og oplære en hel lille hær af nye folk som brænder for sagen

For ildsjæle, smitter!     Gudskelov!

 

Sydfynske Dampskibsselskabs Fond, uddeler løbende det der hedder Sydfynske Prisen

Den går i år til

Henrik Schakow,

 

som i over 30 år har arbejdet som ambulance redder, hvor han med egne øjne har set, hvor vigtigt det er, at hjælpen er fremme når et hjerte er stoppet.

 I 2008 var Henrik Schakow medstifter af Langelands Hjertestarterforening og lige siden har foreningen været Henrik Schakows hjertebarn.

I tråd med foreningens vedtægter har Henrik Schakow arbejdet utrætteligt for at udbrede kendskabet til hjertestartere, lige som han i sin fritid selvfølgelig er en del af det frivillige akut hjælperkorps.

Henrik Schakow er ligeledes en del af teamet bag FirstAED app`en, som i dag er medvirkende til, at akuthjælperne kommer hurtigt frem.

Henrik Schakows utrættelige arbejde har bl.a. medvirket til, at LHF i 2015 modtog Dansk Folkehjælps Pris som Årets Folkehjælper, ligesom LHF senere i 2015 modtog Region Syddanmarks Frivillighedspris.

Henrik Schakow fortsætter arbejdet ved siden af sit job som redder med at få udbredt kendskabet til hjertestartere og akuthjælpernes store arbejde og han stopper ikke, før det er udbredt til resten af Danmark – ja vel hele verden.

 

Lige et par om sydfynske Prisen. Den er lidt speciel, nemlig.

Prisen tildeles til  Ildsjæle. For deres energi og engagement. Men prisen gives ikke til deres sag, men til dem selv personligt.

Henrik, prisen er en hæders pris, en anerkendelse af din indsats, og det er nærliggende at du bare vender rundt og giver dem videre.

Men det er ikke meningen med gaven. Den er til dig og dine, personlig, til at gøre ting du ellers ikke har haft mulighed for.

Din sag skal vi nok hjælpe dig med på anden vis. - 

 

Henrik Schakow fik overrakt en check på 50.000,- og derudover en glaskaraffel, af bestyrelsesmedlem i fonden Christian greve Ahlefeldt-Laurvig.

 

 

 

 (Glaskaraflen er lavet af en lokal kunstner, Bente Sonne, fra Glasblæseriet i Svendborg)

 

 

 
 
  Fonden har siden 1993 uddelt
midler til almennyttige formål.
Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond  ·  Skyttevej 16  ·  4000 Roskilde ·  70 70 73 80