Sydfyenske-Prisen 2012

 

Prisen gik i 2012 til Flemming Walsted, og han fik disse ord med på vejen, af Jens Stephensen, bestyrelsesformand i SFDS's Fond:

 

"Begrundelse for tildelingen af Sydfyenske-Prisen 2012

 Sydfyenske Prisen uddeles af Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond til en person som påskønnelse for en fremragende indsats inden for sociale, kulturelle, maritime og ideale områder inden for rederiet Sydfynske A/S’s geografiske område. Prisen, der er på 50.000 kr. kan ikke søges!

Prisen har tidligere været tildelt stifteren af Langelands Maritime efterskole Knud Gether, samt Marstal Søfartsmuseums mangeårige leder Erik Kromann.

I år har fondens bestyrelse atter fundet en person som med hensyn til initiativ, engagement, vedholdenhed og en god portion stædighed til fulde opfylder kriterierne for tildeling af Sydfyenske Prisen.

Prismodtager for 2012 er Flemming Walsted, Leder af Øhavets Smakkecenter.

Flemming Walsteds kendskab til søen, udfoldes i flere elementer. Der er ingen tvivl om at han er søens mand, også på land.

Han kan bygge båd men også sejle den når den er færdig. Han har hænderne rigtigt skruet på, og han værdsætter naturens materialer.

Hans viden og evne til at varetage naturens interesser og miljø både på søen og på land kommer til udtryk i hele hans virke på Øhavets Smakkecenter, hvor natur, socialt og miljømæssigt ansvar bliver implementeret i en helhed

Med udgangspunkt i sejladsen mellem de sydfynske øer og livet på dem, har han formået i et fællesskab at udvikle et koncept, til børn og unge (og ældre som er unge af sind!) som fænger og giver mening.

Smakkejollerne som tidligere var øhavets folkevogn, er nu bevaret og kan afprøves af store og små i et velorganiseret og ikke mindst velbesøgt aktivitetscenter. Flemming Walsted navigerer dygtigt som leder, administrator og instruktør for centrets mangeartede praktiske aktiviteter.

Han er vedholdende og udholdende og meget arbejdsom. Han mestrer at give de mange gæster som centret modtager, en enestående naturoplevelse. Hans engagement og interesse og viden om Øhavet er drivkraften i hans arbejde.

Han er Øhavets ambassadør og har formået at vise, at det er muligt at bevare en kulturarv og samtidig gøre den aktiv og levende.

Med udgangspunktet på Strynø, en lille ø i det sydfynske øhav!

Flemming Walsted er en naturlig modtager af Sydfyenske prisen."

 

 

 

 

 (Glaskaraflen er lavet af en lokal kunstner, Bente Sonne, fra Glasblæseriet i Svendborg)

 

 

 
 
  Fonden har siden 1993 uddelt
midler til almennyttige formål.
Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond  ·  Skyttevej 16  ·  4000 Roskilde ·  70 70 73 80