Svendborg: Dampskibene er for længst borte, og det er efterhånden nogle år siden at Sydfyenske sejlede på Spodsbjerg-Tårs ruten. Men Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond består, og den sendte i dag en snebyge af pengegaver ud til maritime foreninger, organisationer og tiltag fra først og fremmest Syddanmark.

700.000 kroner blev uddelt, og tre initiativer fra Sydfyn blev tilgodeset:

Svendborg Roklub, som i dag har 155 medlemmer, har i nogle haft en såkaldt inrigger robåd med fire årer på sin ønskeseddel, og til indkøbet modtog foreningen 50.000 kroner. Robåden bliver indviet og døbt den 31. marts, når roklubben fylder 125 år og bl.a. får besøg af prinsesse Benedikte.

Thurøbund Spejdercenter modtog 35.000 kroner til indkøb af en RIB-gummibåd (med fast bund), som skal sikre søsikkerheden for de mange, som på centret skal prøve at sejle for første gang.

Handicapafdelingen i Thurø Sejlklub modtog 5000 kroner, som skal bruges til mast, sejl og rig på en Olsen Tvin-båd, som klubben allerede har erhvervet.

Donationer siden 1993

Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond blev stiftet i 1985. Årsagen var, at Aktieselskabet Sydfyenske Dampskibsselskab 10 år forinden i 1975 ændrede færgeruten Spodsbjerg-Nakskov til Spodsbjerg-Taars. Ruteændringen medførte en dramatisk positiv ændring i rederiets økonomi. Rederiets bestyrelse og generalforsamling var af den opfattelse, at en del af disse økonomiske forbedringer skulle komme omverdenen til gode. Aktierne i aktieselskabet Sydfyenske Dampskibsselskab er senere solgt til Scandlines Danmark A/S som ændrede selskabets navn til Scandlines Sydfynske A/S. I 2008 blev Scandlines Sydfynske A/S købt af Clipper Group A/S som ændrede selskabets navn til Sydfynske A/S. Den 1 januar 2010 blev Sydfynske A/S fusioneret ind i Færgen A/S. I fondens bestyrelse sidder bl.a. Christian greve Ahlefeldt-Laurvig og Knud Gether. Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond har siden 1993 årligt uddelt mellem 700.000 kr. og 1 mio. kroner i overensstemmelse med fondens formål, som er at støtte almennyttige eller dermed ligestillede formål. Herunder blandt andet kulturelle, sociale og ideale formål, navnlig inden for Sydfynske A/S's geografiske område.

 

 

Artikel i Ugeavisen den 5. december 2018

 

 

 

 

 

 
 
  Fonden har siden 1993 uddelt
midler til almennyttige formål.
Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond  ·  Skyttevej 16  ·  4000 Roskilde ·  70 70 73 80